Ανοίξαμε φόρουμ... Πετάξτε με τα φτερά της πεταλουδίτσας για να το βρείτε!

Αποχαιρετισμός στα παιδιά του 21ου Δημοτικού...


Δεύτερη και τελευταία μέρα σήμερα με τα παιδιά του Στ2 του 21ου Δημοτικού.

Ακούσαμε χριστουγεννιάτικα τραγούδια, διαβάσαμε ένα ωραίο πρωτοχρονιάτικο διήγημα, ανασκαλίσαμε κάποιους βασικούς κανόνες ορθογραφίας. Επίσης ταξιδέψαμε στην επαναστατημένη Ελλάδα του 1822 και γνωρίσαμε τον Καρα - Αλή και την καταστροφή της Χίου, τον Κανάρη και τα πυρπολικά του, μάθαμε το τέλος του Χουρσίτ πασά και κυρίως τη μεγάλη μάχη στα Δερβενάκια που σήμανε την καταστροφή του Δράμαλη και την ανάδειξη του Θοδωρή Κολοκοτρώνη σε αρχιστράτηγο.

Γράψαμε επίσης γράμματα στον άγιο Βασίλη, σερφάραμε λίγο στο ίντερνετ, φάγαμε γλυκά, ζωγραφίσαμε με οδηγό μας το πνεύμα των Χριστουγέννων.

Και βεβαίως τραβήξαμε φωτογραφίες από το δεντράκι της τάξης:


Καθώς και από τα έργα των παιδιών που κολλήσαμε χτες στα τζάμια:


Όπως βλέπετε, μια χαρά τα κατάφεραν και τα εκτάκια! Να και μια ακόμη φωτογραφία τραβηγμένη από το εσωτερικό της αίθουσας:



Περάσαμε υπέροχα. Εκτός βέβαια από έναν μικροτραυματισμό της Βαλεντίνας στην οποία και εύχομαι περαστικά.

Και θα περνούσαμε ακόμη καλύτερα αν δεν απουσίαζαν κάποιες όμορφες φατσούλες που χτες γνώρισα.

Τι θα θυμάμαι από την τάξη αυτή; Τον Μπρούνο που διαβάζει τόσο δυνατά όσο κανένα παιδί που είχα ως τώρα μαθητή! Τον Τζίμη και τα ωραία του γκράφιτι. Αλλά και όλα τα υπόλοιπα παιδιά που με τόση προθυμία συμμετείχαν στο μάθημα.

Είχα όμως ευχάριστες εκπλήξεις και έξω από την αίθουσα. Βρήκα εκεί μια παλιά μου συμμαθήτρια, από τον καιρό που σπουδάζαμε στη Ράλλειο Παιδαγωγική Ακαδημία, την κυρία Αρετή. Κι ακόμη μεγαλύτερη έκπληξη ήταν που συνάντησα μια παλιά μου μαθήτρια, την κ. Σοφία, που τώρα πια είναι δασκάλα!

Θερμή και η φιλοξενία εκ μέρους της διευθύντριας του σχολείου, της κ. Μαρίας Β., που έκανε ό,τι καλύτερο μπορούσε για να μας βοηθήσει στο έργο μας.

Σε όλη λοιπόν τη σχολική κοινότητα του 21ου Δημοτικού πολλούς χαιρετισμούς και ευχές από καρδιάς για τις γιορτές των Χριστουγέννων και το νέο έτος.

Και παιδιά, μη χαθούμε... Να περνάτε και να αφήνετε μηνύματα. Να μαθαίνω τα νέα σας.

Με όλη μου την αγάπη

Μαρία Λ





_________________________

Υ.Γ. Να σημειώσω και κάτι που μου έκανε τρομερή εντύπωση στο 21ο Δημοτικό και μου προκάλεσε λίγο ... ζήλεια; Σε κάθε αίθουσα του σχολείου υπήρχε ηχοσύστημα για να ακούν τα παιδιά σιντί αλλά και τηλεόραση με ντι βι ντι πλέιερ!!!

Ντι βι ντι δεν είδαμε σήμερα. Σι ντι όμως ακούσαμε...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε εδώ το σχόλιό σας κι εμείς θα φροντίσουμε το συντομότερο δυνατό να δημοσιευτεί.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ


Ακούσατε, ακούσατε!